Μέλη Σχήματος


team-member

Γιώργος Δέμελλος

Κιθάρα, λαούτο, τραγούδι

Ο Γιώργος Δέμελλος γεννήθηκε στη Μονεμβασιά Λακωνίας. Από τα παιδικά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και κυρίως με τον λαϊκό, ρεμπέτικο και παραδοσιακό χώρο, όσο και με το έντεχνο τραγούδι. Μαθητής ακόμα, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μελετήσει τη ρεμπέτικη μουσική και να αποκτήσει κατάρτιση κι εμπειρία στη λαϊκή κιθάρα ( μπασοκίθαρο). Έπειτα, συμμετείχε σε ρεμπέτικα σχήματα στην Αθήνα και παράλληλα εμφανιζόταν με έντεχνο ρεπερτόριο σε μουσικές σκηνές της πόλης. Εως σήμερα, έχει συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Λάλεζα, τη Νάντια Καραγιάννη, τη Μαριώ, τον Τάσο Σαρμπάνη, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Ζαχαρία Καρούνη, τον Γιώργο Μαρινάκη, τον Γιάννη Βασιλείου, τον Μανώλη Κόττορο, τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, τον Σωτήρη Μαργώνη και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως: Κοζάνη, Λάρισα κ.α. και σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου όπου και διαμένει. Ακόμα, εχει συμπράξει σε συναυλίες στο εξωτερικό, όπως: Κύπρος (2004), Μεξικό (2004), Ρουμανία (2006, 2007), Αργεντινή (2010, 2011), Ιταλία (2010, 2011, 2012). Επίσης, εχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ως μέλος του μουσικού σχήματος Ωδη-πόροι συμμετέχει στην κάλυψη μουσικών εκδηλώσεων (πανηγύρια, λαϊκές γιορτές, χοροεσπερίδες, γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες).
Ο Γιώργος Δεμελλος μέσα από τον Σύλλογο Λαϊκής, Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής Λακωνίας, όπου προεδρεύει, εχει βοηθήσει στην πραγμάτωση μουσικών αφιερωμάτων σε σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής. Τα αφιερώματα στα οποία συμμετείχε είναι τα εξής:
1) αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη (2008 ), 2) αφιέρωμα στον Ακη Πάνου (2009), 3) αφιέρωμα στον Γιώργο Κόρο (2010 ), 4) αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαιωάννου (2011), 5) αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (2012).
Τα τελευταία χρονια διδάσκει λαϊκή & έντεχνη κιθάρα,τρίχορδο μπουζούκι και τζουρά. Για την παιδαγωγική του κατάρτιση έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια.
Ο Γιώργος Δέμελλος σπουδάζει βυζαντινή μουσική , τραγουδάει και παίζει Κιθάρα, Λαούτο, Μπουζούκι, Τζουρά και Μπαγλαμά.

team-member

Δανάη Γιαννίση

Τραγούδι, κρουστά

Η Δανάη Γιαννίση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με μουσικές σπουδές από τα μαθητικά της χρόνια. Αρχικά, μελέτησε μουσικά όργανα κλασικής κατεύθυνσης, όπως πιάνο και βιολί κι έπειτα, παραδοσιακά όργανα, όπως ταμπουρά και παραδοσιακά κρουστά. Μέσα από τη φοίτησή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης ήρθε σε επαφή με τη φωνητική αλλά και τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Εκεί είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε σπουδαίους μουσικούς παραδοσιακού ρεπερτορίου όπως τον Κώστα Σιδερή, τον Θωμά Κωνσταντίνου και τον Στρατή Ψαραδέλλη. Από τότε συμπράττει με μουσικά σχήματα αναλαμβάνοντας το τραγουδιστικό κομμάτι. Επιπλέον, έχει συμμετοχή σε δισκογραφία παραδοσιακού ρεπερτορίου. Μέσα από χορωδίες και μουσικά σύνολα με τα οποία έχει συνεργαστεί, έχει ταξιδέψει κι εμφανιστεί στο εξωτερικό π.χ. Κωνσταντινούπολη αλλά και σε διάφορες μουσικές σκηνές και πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας π.χ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εως σήμερα, εχει βρεθεί στη σκηνή με τη Χαρούλα Αλεξίου κι ακόμα, έχει συμπράξει με τον Παναγιώτη Λάλεζα, τον Τάσο Σαρμπάνη, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Ζαχαρία Καρούνη, τον Γιώργο Μαρινάκη, τον Γιάννη Βασιλείου, τον Μανώλη Κόττορο, τον Σωτήρη Μαργώνη, τον Βασίλη Γιαννίση, τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, τον Στρατή Ψαραδέλλη και τον Μανώλη Πάππο. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου όπου και διαμένει από το 2011. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό, όπως: Κωνσταντινούπολη (2005, 2007, 2010), Αργεντινή (2011), Ιταλία (2011, 2012). Επίσης, εχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η Δανάη Γιαννίση μέσα από τον Σύλλογο Λαϊκής, Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής Λακωνίας έχει βοηθήσει στην πραγμάτωση μουσικών αφιερωμάτων σε σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής. Τα αφιερώματα στα οποία συμμετείχε είναι τα εξής: αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαιωάννου (2011) κι αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (2012).
Ως μέλος του μουσικού σχήματος Ωδη-πόροι συμμετέχει στην κάλυψη μουσικών εκδηλώσεων (πανηγύρια, λαϊκές γιορτές, χοροεσπερίδες, γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες).

team-member

Γιώργος Κόκκορης

Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι

Γεννήθηκα σε ένα χωριό της Αυστραλίας το Μάτζι, από γονείς μετανάστες τον Νίκο και την Κυριακή Κόκκορη. Από όταν ένιωσα τον εαυτό μου, έχω στο μυαλό μου την εικόνα του πατέρα μου με το τρίχορδο μπουζούκι του, άρα τα πρώτα μουσικά ακούσματα μου ήταν Λαϊκή και Παραδοσιακή μουσική, από το σπίτι μου. Στα 13 μου χρόνια, στην Ελλάδα πια, πήγα για μάθημα στον μπάρμπα-Τάσο Πολυκανδριώτη στον Πειραιά. Ανέβηκα στο πατάρι την ίδια χρονιά με τους αδελφούς Ανδρομιδά (τον μπάρμπα-Νίκο και μπάρμπα-Τάσο) στα πανηγύρια του Ζάρακα μέχρι που πήγα φαντάρος. Στην δεκαετία του 80 έπαιξα στα ρεμπετάδικα της Αθήνας. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα στο χωριό Ελιά Λακωνίας. Είμαι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ``Παλίρροια`` το 1989 (γάμοι, πανηγύρια, συναυλίες, ταβέρνες). Από το 1990 άρχισα να διδάσκω μπουζούκι και το 2001 βρέθηκα καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Συγχρόνως μάθαινα Ταμπουρά,μπουζούκι στους Νίκο Γράψα, Σπύρο Γκούμα, Β. Τρίγκα, Σπ. Λιόση. Μέσω του Νότη Λαύκα (γιο του παλιού συνθέτη Γιώργου Λαύκα), γνώρισα από κοντά παλιούς μπουζουξήδες και το μπουζούκι, το μεγαλείο αυτό της Λαϊκής τέχνης. Μαζί με τα παιδιά της ``Παλίρροιας``, παίζοντας για το μεροκάματο και για το κέφι μας γνωρίσαμε και συνεργάστηκαμε με επώνυμους και ανώνυμους συναδέλφους που μας έδωσαν και τους δώσαμε. Μερικοί από αυτούς: Γ. Κόρος, Γ. Μαρινάκης, Σ. Μαργώνης, Α. Αρκαδόπουλος, Ν. Ανεμοδουριώτης, Ν. Αγγελάκος, Μ. Κόττορος, Θ. Τασούλας, Γ. Ντουνιάς, Η. Κλωναρίδης, Ν. Καραγιάννης, Μαριώ, Π. Λάλεζας, Ζ. Καρούνης, Γ. Ανδρεάτος, Γ. Δέμελλος, Σ. Δαλιάνη, Β. Γιαννίσης, Δ. Γιαννίσης, Δανάη Γιαννίση, κ.λ.π.
Με το μπουζούκι μοιράστηκα όμορφες, συγκινητικές στιγμές της ομογένειας του εξωτερικού όπως Αργεντινή, Μεξικό, Ιταλία με αξέχαστες μουσικές βραδιές.
Προσπάθησα και προσπαθώ μέσα από τον σύλλογο Λαϊκής Ρεμπέτικης & Παραδοσιακής μουσικής με αφιερώματα στην Λαϊκή & Ρεμπέτικη μουσική για να μείνει αυτή μέσα στην ζωή του λαού μας. Η πορεία μου συνεχίζεται με τους ``Ωδή-Πόρους`` μελοποιώντας όσο μπορώ και στίχους που με ``αγγίζουν``.